Norge har fått sin desidert flotteste rasteplass

Det dreier seg om en rasteplass med 30 meter høyt utkikkstårn, sentralt plassert ved E6 i Østfold og med over 100 nærliggende helleristninger

Kort om prosjektet

Prosjektet er et samarbeid mellom Østfold fylkeskommune og Statens vegvesen. I forbindelse med at E6 skulle utvides til fire felt, ble det bestemt å skape en rasteplass knyttet opp mot de rike kulturminnene i området. Her har man vist hvordan man kan knytte spennende arkitektur sammen med natur og kultur på en god måte.

Oppdragsgiver

Med Veidekke som oppdragsgiver fikk Steinmiljø ansvaret for steinlegging og beplanting av hele området. Det er omkring 1.500 m2 med mørk marktegl og lederlinjer i oransje. I tillegg er det brukt kantstein i granitt rundt øyer på parkeringsplassen. Det er tre bed inne på selve området. Disse er avgrenset fra grusen rundt informasjonsboksene og markteglen med cortenstål. I tillegg har vi lagt 3000 m2 ferdigplen, sådd over 8000m2 plen og plantet tilsammen 875 planter og trær. Steinmiljø AS har også en 3 års vedlikeholdsavtale av grøntarealer.